Logo

It is currently 25 Jun 2019, 21:55Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
  The Great War and the Shaping of the 20th Century
11 May 2009, 20:10 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
The Great War and the Shaping of the 20th Century
Een documentairereeks van 350 minuten over de Eerste Wereldoorlog met stemmen van Judi Dench, Martin Landau, Liam Neeson en Ralph Fiennes.

Een erg indrukwekkende serie. De nadruk wordt gelegd op persoonlijke ervaringen die zijn vergaard op basis van zes jaar onderzoekswerkzaamheden aan de hand van brieven, dagboeken, foto's enzovoorts. Klein nadeel is dat dit soms wat ver doorschiet en men zich dan beter op de gebeurtenissen zelf had kunnen concentreren.

De serie is logisch opgebouwd en probeert een omvangrijk beeld te schetsen. Met 350 minuten in het vooruitzicht blijkt dit alsnog te kort. De makers slagen hier wel in, alhoewel de nadruk op het Westerse front wordt gelegd. De oorlog in het oosten, met name de gevechten met het Ottomaanse Rijk zijn wat onderbelicht. Niettemin bewonder ik de makers voor het stilstaan bij de Armeense genocide. Hedendaagse Turkije zal daar uiteraard niet over te spreken zijn. Erg indrukwekkend zijn de jaren lange verborgen archiefbeelden waarin de slachtoffers van shellshock worden vertoond. Daarnaast natuurlijk de talloze andere beelden van slachtoffers ongeacht welke zijde.

Image


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter