Logo

It is currently 25 Jun 2019, 22:43Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
  Kiyoshi Kurosawa
13 Mar 2009, 19:51 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Image

Kiyoshi Kurosawa

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Tokyo Sonata (2008), 9/10

Typisch Japanse salarisman verliest van de ene dag op de andere zijn baan en besluit dit op ingenieuze wijze voor zijn familie verborgen te houden waarna het gezin langzaam uit elkaar begint te vallen.

Uitstekend "Ozu-achtig" familiedrama met licht absurdistisch-komische toon, naar het einde soms iets té naar mijn mening waarbij de toon een beetje heen en weer zwalkte met o.a. een vreemde flashback die nogal uit de lucht kwam vallen, maar het is een kleinigheid. Zeer van genoten, vooral ook dankzij de uitstekende vertolkingen van de hoofdrolspelers/speelsters die stuk voor stuk een perfecte balans weten vinden tussen de soms zeer serieuze kant van het verhaal en de meer humoristische momenten. Zou overigens wel een aardige dubbel-programmering vormen met L'Emploi du temps (2001) van Laurent Cantet.

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
01 Jul 2009, 10:36 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
Kairo a.k.a. Pulse - Kiyoshi Kurosawa - 2001

Ik blijf dit toch wel een van de meest geslaagde Japanse spookfilms vinden. De geesten in deze film zijn behoorlijk creepy. Vooral de scene met de wiebelende geest, zo'n 25 minuten in de film, is geweldig gedaan. De geluiden en muziek zijn ook erg sterk. De camera registreert eigenlijk alleen maar, dus geen snelle of flashy camerabewegingen. De achterliggende boodschap is ook nog eens een sterke.

8.0


Top
Offline Profile  
 
 
27 Jul 2009, 19:26 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 260
Akarui Mirai (2003)
Net als bij Chan-wook Park ''I'm a Cyborg, But That's OK'' vond ik dit maar een vreemde film. Zo eentje die je niet kan vergelijken met een ander. En dat terwijl ik al zoveel films gezien heb. Ik weet écht niet wat ik hiermee aan moet. Ik heb dan ook het gevoel dat ik aan dagdromen was want de film is me totaal ontglipt.

Visueel vond ik de film af en toe heel lelijk. Vooral met een bepaalde licht inval of spetters water op de lens als het regent. Doet Kurosawa dat bewust? Symboliek die me compleet ontgaan is. Over het verhaallijn hoef ik ook niet te beginnen. Daar had ik al helemaal geen greep op.

Tja, wat moet je vervolgens met zo'n film? De dvd bewaren en eens op zoek gaan naar eerder werk van Kurosawa om vervolgens over een aantal jaar opnieuw deze film erin te gooien?

Ik wens iedereen die deze film wil gaan zien alvast heel veel succes.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter